Photon Energy rozšiřuje své rumunské IPP portfolio za hranici 50 MWp

Tisková zpráva
18.10.2024
:
  • Společnost dokončila a připojila k síti další fotovoltaickou (FV) elektrárnu v Rumunsku – tentokrát o výrobní kapacitě 3,2 MWp poblíž obce Sărulești v župě Călărași.

  • Elektrárna je k dnešnímu dni třináctým fotovoltaickým aktivem skupiny v jejím rumunském IPP portfoliu s celkovým výkonem 51,6 MWp.

  • Celková roční výroba má činit přibližně 4,9 GWh, což odpovídá očekávaným tržbám ve výši přibližně 10 milionů korun v roce 2025 za výkupních podmínek rumunského provozovatele elektrické přenosové soustavy Transelectrica.

Amsterdam/Bukurešť – 18. října 2024 – Společnost Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen „skupina“ nebo „společnost“) oznámila, že Photon Energy Engineering Romania S.R.L., rumunská dceřiná společnost skupiny, která se zabývá inženýrskými, dodavatelskými a stavebními službami (EPC) v oblasti fotovoltaiky, dokončila a připojila k síti další fotovoltaickou elektrárnu v Rumunsku. Elektrárna má výrobní kapacitu 3,2 MWp.

„Jsme hrdí, že jsme v Rumunsku rozšířili vlastní portfolio provozovaných solárních FV aktiv o dalších 3,2 MWp,“ řekl Georg Hotar, generální ředitel Photon Energy Group. „Tento nejnovější přírůstek navýšil naše rumunské portfolio na třináct elektráren s celkovým instalovaným výkonem 51,6 MWp a potvrdil kvalitu letošního portfolia i náš dynamický růst na rumunském trhu.“

Elektrárna se nachází v blízkosti obce Sărulești (župa Călărași), rozkládá se na 4,5 hektarech půdy a je vybavena celkem 5 760 FV moduly. Celková roční výroba má činit přibližně 4,9 GWh, což odpovídá očekávaným tržbám ve výši přibližně 10 milionů korun v roce 2025 za výkupních podmínkek daných společností Transelectrica.

ro-map-sarulesti.png (60 KB)

Vysoce účinné bifaciální FV moduly instalované na jednoosých trackerech budou dodávat čistou energii do distribuční sítě spravované společností Rețele Electrice Dobrogea (E Distributie Dobrogea S.A). Po obdržení licence na výrobu elektřiny se bude vyprodukovaná elektřina prodávat na trhu s energií – bez jakékoli státní podpory nebo smlouvy PPA o nákupu elektřiny s konkrétním odběratelem.

Portfolio vlastních elektráren společnosti nyní zahrnuje 100 solárních elektráren s celkovým instalovaným výkonem 129,7 MWp.

Photon Energy poskytuje na rumunském trhu řadu služeb v oblasti fotovoltaiky, od developmentu, návrhu a výstavby velkých zdrojů, až po provoz a údržbu FV aktiv; provozuje velkoobchod s prémiovými FV komponenty a nabízí energetická řešení na klíč pro firmy i instituce.

 sarulesti-dji-0044-ret-hd2.jpg (881 KB)Solární FV elektrárna Sărulești s instalovaným výkonem 3.2 MWp. | Zdroj: Photon Energy Group

 sarulesti-dji-0040-ret-hd2.jpg (844 KB)Solární FV elektrárna Sărulești s instalovaným výkonem 3.2 MWp. | Zdroj: Photon Energy Group

 

O Photon Energy Group – photonenergy.com

Photon Energy Group je skupina společností, které poskytují řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, čisté vody a sanace životního prostředí po celém světě. Photon Energy a Lerta poskytují komplexní řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, včetně solární energie a energetické flexibility. Od svého založení v roce 2008 Photon Energy postavila a uvedla do provozu solární elektrárny s celkovým výkonem přes 160 MWp a ve svém vlastním portfoliu má elektrárny s celkovou kapacitou 129,7 MWp. V současné době má v Austrálii, Maďarsku, Polsku a Rumunsku rozpracované projekty s kapacitou více než 1 GWp a po celém světě zajišťuje provoz, údržbu a monitoring FVE s kapacitou více než 880 MWp. Photon Energy a Lerta jsou držiteli licencí pro obchodování s elektřinou v Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Srbsku. Lerta je třetím největším poskytovatelem služeb DSR pro polského provozovatele přenosové soustavy s nasmlouvanou kapacitou 389 MW v roce 2024; prostřednictvím své virtuální elektrárny agreguje výrobce a spotřebitele energie z obnovitelných zdrojů o celkové kapacitě přes 480 MW. Další významnou část byznysu skupiny tvoří Photon Water, která nabízí řešení pro úpravu a hospodaření s vodou anebo sanační technologie. Photon Energy N.V., holdingová společnost pro Photon Energy Group, je kótována na burzách ve Varšavě, Praze, Frankfurtu a na přední německé online obchodní platformě XETRA. Společnost má sídlo v Amsterdamu a kanceláře v Austrálii a po celé Evropě.

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.